کارشناسان تک سامان هور پاسخگوی شما هستند.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مصالح ساختمانی جدید

مصالح ساختمانی جدید

قبل از خرید مصالح ساختمانی برای ساخت پروژه های عمرانی، باید از میان انواع مصالح استاندارد موجود در بازار، نوع مرغوب آن را شناخت و با توجه به کاربردی که از آن انتظار می رود، همچنین شرایط اقلیمی محیط، مناسب ترین آن را خریداری نمود. یکی از متنوع ترین دسته های مصالح ساختمانی، بلوک سبک و مصالحی است که برای ساخت دیوارچینی های ساختمان استفاده می شود. برای دیوارچینی، مصالح متفاوتی نظیر آجر، سفال و بلوک بتنی، در دسترس است که باید چیزی را انتخاب کرد که علاوه بر صرفه اقتصادی، از ویژگی های استاندارد لازم نیز برخوردار باشد.

از آن جایی که بلوک سبک و انواع آن، این روزها مورد توجه بسیاری از سازندگان ساختمانی می باشد، از این رو به بررسی و مقایسه مصالح ساختمانی جدید در این مقاله پرداخته ایم.

نسل جدید بلوک های ساختمانی

یکی از کارآمدترین مواد در صنعت ساختمان سازی مدرن، بتن سبک است که از آن در ساخت انواع قالب های پیش ساخته نظیر بلوک سیمانی سبک استفاده می شود. و به دلیل مزیت هایی که دارد، توسط کارشناسان این امر، بیش از سایر مصالح ساختمانی برای سازه توصیه می گردد. از مزایای بتن سبک یا بلوک سبک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سرعت پیشرفت کار به دلیل نصب آسان
  • مقاومت بالا در عین وزن کم
  • قابلیت کاربرد در هر نقشه و کاربری سازه
  • قیمت مناسب
  • عایق صدا و حرارت
  • کارپذیری بالا
  • ابعاد مختلف و متنوع

انواع مصالح ساختمانی سبک

یکی از انواع بلوک سبک، بلوک سفالی تیغه ای هستند که ماده اولیه ی ساخت آن ها، خاک رس می باشد. این نوع بلوک سبک، بعد از قالب گیری، در کوره با درجه حرارت 40 تا 300 درجه سانتی گراد، عمل آوری شده و به صورت صنعتی و سنتی تولید می گردد. این نوع بلوک، در عرض های 5، 7 و 10 سانتی متر، برای تیغه های میانی فضاها و در عرض 15 و 20 سانت، برای چیدمان دیوارهای پیرامونی سازه به کار می رود. بلوک سبک سفالی انواع متفاوتی دارد که بسته به محل کاربرد آن، در دسته هایی که در زیر به آن ها اشاره کرده‌ایم طراحی، تولید و به فروش می رسند.

  • بلوک فوم دار
  • بلوک سقفی
  • سفال نما

خرید بلوک سفالی، برای سبک سازی ساختمان انتخابی درست است زیرا از قیمت مناسبی نیز برخوردار می باشد؛ اما لازم به ذکر است به دلیل وجود آهک در خاک رس که ماده اولیه ساخت این محصول است، ممکن است در اندود گچ و خاک بخش نازک کاری ساختمان، ترک های سطحی ایجاد شود که موجب نازیبایی فضا می گردد.

مورد دیگر که عده ای، از خرید این سفال برای پروژه خود امتناع می کنند، نیاز به گچ و خاک بیشتر برای هموار کردن سطح دیوار می باشد. به دلیل ترد بودن این محصول، احتمال شکستگی سفال بالاست و پرت کار را بالا می برد. پرتی بیشتر، هزینه بیشتری برای پروژه را به همراه دارد.

علاوه بر موارد ذکر شده در بالا، نسبت به انواع بلوک سبک دیگر، مقاومت فشاری پایین تری داشته و در عین حال سنگین تر می باشد.

به دلایلی که در فوق ذکر شد، خرید بلوک سیمانی در میان انواع بلوک سبک، افزایش یافته است، زیرا از مقاومت بیشتر و وزن کمتری برخوردار است، که در پارت مربوطه، حول ویژگی های آن بحث خواهد شد.

بلوک سیمانی

آجر بهتر است یا بلوک سیمانی؟

آجر از قدیمی ترین مصالحی است که در ساخت انواع سازه، استفاده میشده است؛ اما امروزه به دلیل پیدایش نسل جدید مصالح ساختمانی سبک، ارزان و مقاوم، خرید آن به مراتب کاهش یافته و در حال منسوخ شدن می باشد. ماده اولیه این محصول نیز خاک رس است که تحت حرارت در کوره های آجرپزی ساخته می شود. آجر بسیار سنگین بوده و بار مرده سازه را افزایش می دهد که این امر موجب آسیب بیشتر ساختمان در مواقع بحرانی نظیر زلزله می گردد.

آجر الزامات مباحث 18 و 19 آیین نامه مقررات ملی ایران را نداشته و عایق صوتی، حرارتی همچنین رطوبتی نمی باشد. تحت شرایط اقلیمی خاص به مروز زمان فرسوده شده و به راحتی از استحکام آن کاسته می شود؛ در حالی که در ساخت بلوک های سبک از مواد و شرایط عمل آوری خاصی استفاده می شود که موجب استحکام بیشتر بلوک و افزایش مقاومت آن در شرایط مختلف جوی می گردد. درست مانند آنچه در مقاله عوامل موثر بر انتخاب مصالح تیغه چینی در اقلیم گرم و مرطوب گفته شده است، بلوک سبک در شرایط اقلیمی متفاوت بازده و کارآمدی بیشتری دارد.

به گزارش کارشناسان شرکت تک سامان، از نظر فنی، به دلیل گستیختگی بین ملات و آجر، سازه در برابر نیروهای افقی زلزله، مستعد آسیب بیشتری بوده و دیوار ظرفیت برشی لازم را نخواهد داشت. برای رفع این نقیصه، نیاز است که چیدمان دیوار به صورت خاص صورت گیرد تا پیوستگی و در هم تنیدگی دیوار بیشتر گردد، که همین امر، برخلاف چیدمان سریع بلوک سبک، دستمزد کارگر و زمان چیدمان دیوار را بالا می برد، که به صورت غیر مستقیم، هزینه پروژه را به مراتب افزایش می دهد.

بلوک هبلکس

 بلوک سبک گازی یا هبلکس 

نسل جدید بلوک های سبک، بلوک بتنی گازی یا بلوک هبلکس می باشد. از جمله دلایلی که از آن در امر ساختمان سازی استفاده می شود، وزن سبک و تنوع ساخت آن است که دارای چگالی کمتر از 1000 کیلوگرم بر متر مکعب است که این امر به دلیل فرمول ویژه ساخت آن می باشد. این بلوک متخلل، از ماسه، سیمان، پودر آلومینیوم و افزودنی های مجاز شیمیایی ساخته می شود.

نام دیگر آن، بلوک aac یا هوادار اتوکلاو شده است (عبارت Autoclaved Aerted Concrete) یک نوع از انواع بلوک های سبک می باشد که مقاومت بالایی در برابر آتش سوزی و حرارت دارد و جذب آب در آن بسیار پایین است. مقاومت در برابر فشار نیز از دیگر مزایای این نوع بلوک سبک است. این نوع بلوک در ابعاد مختلفی طراحی، ساخته و ارائه می شوند که همین امر سبب می شود تا هزینه نازک کاری را به مراتب پایین رفته و در هزینه ساخت سازه صرفه جویی شود.

اما با وجود این موارد، اکثر کارفرمایان و پیمانکاران، استفاده از بلوک سبک استاندارد سیمانی را ترجیح می دهند. زیرا نسبت به بلوک هبلکس، هم از مقاومت فشاری بالاتری برخوردار است و هم ویژگی های لازم در امر ساختمان سازی را دارد، و در عین حال قیمت آن نسبت به بلوک گازی به مراتب پایین تر می باشد.

مزایای بلوک های سبک

مزایای بلوک سیمانی

یکی از استانداردترین مصالح که در این صنعت رایج است، بلوک سیمانی است. این محصول مورد تایید نظام مهندسی بوده که در کنار وزن سبک، از مقاومت فشاری بالایی نیز برخوردار می باشد. بلوک سیمانی از مواد اولیه در دسترس ساخته می شود که همین امر در قیمت مناسب آن تاثیرگذار می باشد. این بلوک ابعاد و مدل های مختلفی دارد که در دسته های سقفی، تیغه چینی داخلی و دیوارهای پیرامونی، به فروش می رسد. سهولت تیغه چینی با آن بسیار بالاست و با وجود تمام ویژگی هایی که دارد، نسبت به سایر مصالح سبک ساختمانی، قیمت مناسب تری دارد.

یکی از مراکز معتبر تولید کننده این محصول، شرکت تک سامان است که انواع بلوک سیمانی تولید شده در این مرکز دارای استاندارد شماره 7782 سازمان استاندارد ملی ایران می باشد. این استاندارد به دلیل ویژگی هایی است که هر عدد بلوک سبک تولید شده در این کارگاه دارا می باشد که در ذیل به آن ها اشاره می کنیم:

  1. مقاومت فشاری بالاتر از 25 کیلوگرم بر سانتی متر مربع
  2. چگالی کمتر از 1700 کیلوگرم بر متر مکعب
  3. ضریب جمع شدگی کمتر از 65 صدم درصد
  4. عایق حرارتی و عایق صوتی در حد 46 تا 48 دسی بل
  5. دانه بندی اصولی و استاندارد
  6. مقاومت حرارتی در برابر آتش سوزی تا 4 ساعت

 بلوک فوم دار، فوم بلوک یا CLC 

بلوک CLC به نوعی بلوک بتونی متخلخل سبک است که از ترکیب سیمان، ماسه ریزدانه و حباب‌های هوا تولید می‌شود. این نوع بلوک ها در اندازه‌های مختلف تولید می‌شود. سبک بودن این بلوک ها و مقرون به صرفه بودن آن، دلیل اصلی استفاده فراوان کردن از آن ها در ساختمان‌هاست. از دیگر مزایای این بلوک ها می توان به عایق گرما و سرما بودن است که به طور غیر مستقیم باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد. سرعت بخشیدن به کار دیوارچینی، از دیگر ویژگی های این نوع بلوک های سبک می باشد.

البته در نظر داشته باشید بلوک فوم دار فوم بلوک با یکدیگر متفاوت بوده و در صورت خرید هرکدام میبایست به تفاوت ساختاری و عملکردی آن ها توجه شود.

بلوک فوم دار:

به بلوک های سیمانی سبک که در حفره داخلی آن ها به جای هوا از پلی استایرن استفاده می شود می گویند که استفاده از فوم پلی استایرن سبب کاهش اتلاف انرژی و کاهش انتقال صوت می گردد ولی با توجه به انتشار گازهای سمی در هنگام آتش سوزی توسط پلی استایرن میبایست از نوع کندسوز آن استفاده شود. اما موضوعی که باید به آن توجه کنید این است که، متاسفانه برخی تولید کنندگان بلوک سبک به علت استفاده از مصالح با کیفیت پایین و توانایی تامین عایق صوتی و حرارتی بلوک به تنهایی را ندارند، از این رو جهت جبران این کاستی، از پلی استایرن استفاده کنند.

فوم بلوک یا CLC:

بتن سبک CLC  یکی از انواع بتن سبک است که به وسیله ایجاد حباب های هوا در درون بتن ایجاد می شود که البته لازم به ذکر است که اندازه این حباب های موجود متفاوت می باشد. روش تولید این نوع بتن با روشی بدون اتوکلاو است و ایجاد حباب هوا با استفاده از روش های فیزیکی یا شیمیایی انجام می شود. تخلخل موجود در فوم بلوک مانند سایر بلوک های سبک، باعث کاهش وزن و افزایش عملکرد صوتی و حرارتی خواهد شد.

از طرفی، این محصول دارای معایبی است که باعث شده انواع دیگر بلوک های سبک جایگزین آن شود. از جمله این معایب: مقاومت فشاری پایین این بلوک ها، جذب آب بالا، جمع شدگی خطی و ترک خوردگی می باشد.

جمع بندی

بلوک سبک تک سامان در سایزهای مختلف تولید می شود که با مراجه به صفحه اصلی سایت، می توانید انواع آن دو جداره، سه جداره و چهار جداره آن را در ابعاد مختلف مشاهده نمایید.

جهت سفارش و خرید انواع بلوک سیمانی، بلوک سبک، بلوک لیکا و همچنین برای دانستن قیمت بلوک سیمانی با کارشناسان ما تماس بگیرید.