کارشناسان تک سامان هور پاسخگوی شما هستند.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

معماری پایدار با استفاده از بلوک سبک

درخواست آنالیز اختصاصی رایگان برای پروژه شما
معماری پایدار با استفاده از بلوک سبک

در دنیای مدرن و پیشرفته امروز به منظور مدیریت مسئولانه در محیط زیست و با توجه به تغییرات اقلیمی روش های جدید طراحی و اجرای ساختمان ها بر اساس منابع کارآمد و اصول زیست محیطی همواره موردتوجه مهندسین معمار، عمران و ساخت بوده است. حفاظت از انرژی و استفاده پایدار از آن پیشرفت های عظیم فناوری استخراج نفت و سایر ذخایر زیرزمینی، استفاده هر چه بیشتر این منابع تجدید ناپذیر را فراهم آورده است لذا طراحی ساختمان ها باید به گونه ای باشد که مصرف سوخت فسیلی را به حداقل برساند و همچنین از فناوری ها در تولید استفاده کنند که قابلیت تجدید پذیری داشته باشند .

توجه به این مسئله که منابع بهره برداری شده در سامانه های توسعه در کجا استفاده میشوند و چگونگی پایدار نگه داشتن آنها و استفاده از منابعی که امکان جایگزینی سریع تری دارند هم در وهله بعد بسیار مهم است. اگر ما بخواهیم ساخت و سازی درست و اصولی در راستای حفظ محیط زیست داشته باشیم، می بایست از مصالحی در این امر استفاده کنیم که قابلیت این موضوع را به خوبی برای ما ایفا کند .

انتخاب صحیح مصالح ساختمانی پایدار و مناسب باعث کاهش مصرف انرژی و در ادامه کمتر مصرف شدن سوخت های تجدید ناپذیر میشود و سلامتی بیشتر محیط زیست را تامین میکند زیرا این مصالح باعث کاهش مصرف سوخت در جهت گرمایش ساختمان ها شده که خود کاهش نشر آلاینده های هوا و گازهای گلخانه ای را به همراه دارد همچنین استفاده از منابع طبیعی کاهش می یابد و جامعه به سوی اصول پایداری نزدیک میشود.

این فن آوری رویکردی جدید در زمینه طراحی ساختمان است ،که این امر باعث بالا رفتن کیفیت و هماهنگی اجرا و مدیریت در صنعت ساخت و ساز می گردد .

کاهش مصرف انرژی

معماری پایدار در ساخت و ساز  یکی از تحولات مهم در حوزه معماری محسوب می گردد. که هدف آن طراحی بنا بر مبنای اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. پایداری و توسعه پایدار به منظور کاهش آلودگی های زیست محیطی و بهینه سازی مصرف انرژی مورد توجه طراحان و معماران قرار گرفته است و در واقع واکنشی به بحران های پیش آمده در دنیای صنعتی و مدرن امروز به شمار می آید. در عصر حاضر ایجاد پایداری و توسعه آن با توجه به مشکلات عصر صنعت امری بسیار ضروری در معماری است و باید توجه ویژه بدان معطوف گردد.

این نوع معماری آسیب های ناشی از طراحی ساختمان بر منابع انرژی و محیط زیست را کاهش می دهد. معماری پایدار (طراحی سبز) در واقع مثلثی است که در آن انرژی، اکولوژی و اقلیم سه راس آن را تشکیل می دهند.

بلوک سبک: راهکاری موثر برای کاهش آلودگی هوا

طبیعتا هر امری که موجب کاهش مصرف سوخت های فسیلی گردد میتواند نقش موثری در کاهش اثرات زیست محیطی از جمله آلودگی هوا داشته باشد. بلوک سبک با توجه به اینکه میتواند عایق حرارتی مناسبی را ایجاد کند در نتیجه موجب کاهش مصرف انرژی می گردد که این امر می تواند راهکاری موثر برای کاهش آلودگی هوا به ویژه در کلان شهر هایی که با این پدیده مواجه هستند در راستای مدیریت صحیح شهری گردد.

دیوارچینی با بلوک سبک

افزایش عمر سازه

استفاده از محصولات با کیفیت و به روز میتواند موجب افزایش عمر سازه گردد. یکی از پارامتر های تاثیر گذار در افزایش عمر بنا و سازه استفاده از مصالح با کیفیت و مطابقت آن محصول با استاندارد ها و الزامات مباحث مقررات ملی ساختمان است.

بلوک سبک

دلایل استفاده از بلوک سبک

بلوک‌های ‌سبک نوعی از بلوک‌های ساختمانی هستند که به دلیل ویژگی‌های خاص خود نظیر کاهش وزن ساختمان و سهولت در ساخت و ساز مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین به دلیل مزایایی که ارائه می‌دهند، در زمینه‌های مختلف می توانند موثر واقع شوند:

  • سرعت اجرا: به دلیل وزن سبک و ابعاد استاندارد بلوک‌های سبک استاندارد، عملیات ساخت و ساز به سرعت انجام می‌شود و بهره برداری از پروژه سریع تر اتفاق می افتد.
  • کاهش هزینه‌ها: استفاده از بلوک‌های سبک معمولاً هزینه‌های ساخت را به دلیل کاهش نیروی انسانی و زمان اجرا، کاهش می‌دهد.
  • سهولت حمل و نقل و جابه جایی: بلوک‌های ‌سبک به دلیل وزن کم، از سهولت بالایی در حمل و نقل و جابه‌جایی به محل اجرای پروژه برخوردار هستند. این ویژگی مهم به ساخت و ساز در مناطقی با دسترسی دشوار و یا با محدودیت‌های فضایی، کمک می‌کند.
  • عایق حرارتی و صوتی مناسب: بلوک‌های سبک میتوانند عایق حرارتی و صوتی مطلوبی باشند که باعث بهبود کیفیت محیط داخلی ساختمان و تامین آسایش حرارتی و صوتی شود همچنین این امر موجب کاهش مصرف انرژی و کاهش هزینه ها از بابت تامین انرژی می‌شود.
  • کاهش بارگذاری ساختمان: به دلیل وزن سبک، بارهای وارده به اسکلت ساختمان به حداقل رسیده و کاهش بارگذاری موجب کاهش جذب نیرو می گردد و در نتیجه موجب کاهش اثر زلزله بر سازه می گردد.
  • سازگاری با محیط زیست: بلوک‌های سبک با توجه به اینکه از ضایعات آن ها به دلیل دارا بودن پوکه میتواند در کف سازی مورد استفاده قرار گیرد در نتیجه نخاله ای توسط بلوک های سبک سیمانی تولید نمی گردد ، که به کاهش آثار منفی بر محیط زیست کمک می‌کند.
  • قابلیت کار‌پذیری: بلوک‌های سبک به سادگی قابل برش پذیری و میخ پذیری هستند، که به معماران و طراحان اجازه می‌دهد تا در عبور تاسیسات از دیوار و اجرای ملحقاتی مانند کابینت به دیوار مشکلی نداشته باشند.
  • کاهش وزن کلی سازه: استفاده از بلوک‌های سبک باعث کاهش وزن کلی سازه می‌شود که در مناطق زلزله‌خیز به بهبود عملکرد لرزه ای کمک می‌کند.
  • فرم‌پذیری و چیدمان آسان: به جهت وزن کم و ابعاد استاندارد بلوک‌های سبک، امکان چیدمان و طراحی‌های متنوع‌تر در سازه‌ها به خصوص در ساختمان‌های بلندمرتبه وجود دارد.
  • سرعت اجرا و زمان کوتاه ساخت: به دلیل وزن سبک و سهولت در نصب، اجرای ساختمان با بلوک‌های سبک به طور کلی سریعتر انجام می‌شود که این امر برای پروژه‌هایی با زمان محدود بسیار مهم است همچنین موجب کاهش هزینه های اجرا می گردد.
  • استفاده در پروژه‌های پایدار: به دلیل کمترین مصرف انرژی در تولید و ویژگی‌های عایق حرارتی و صوتی بلوک‌های سبک، طراحی‌های پایدار و سبز در پروژه‌های معماری با استفاده از این مصالح ممکن است.

به طور کلی، در صنعت ساختمان بلوک‌های سبک به مهندسان این امکان را می‌دهند تا با بهره‌گیری از ویژگی‌های منحصر بفرد این مصالح، سازه‌هایی با کیفیت و اقتصادی را طراحی، مدیریت و اجرا کنند. این بلوک‌ها در تحقق اهداف ایمنی، عمرانی، محیط‌ زیستی و اقتصادی پروژه‌ها و در مجموع معماری پایدار و به روز تأثیرگذار هستند.

عایق حرارتی و صوتی و مقاومت در برابر آتش بلوک سبک

یکی از مزایای استفاده از بلوک سبک خواص عایق حرارتی و صوتی و مقاومت در برابر آتش بالای آن ها است. مزایای این خواص عبارتند از:

  1. عایق حرارتی: بلوک‌های سبک به دلیل وجود توده هوای بین سلول‌های داخلی آن ها، عایق حرارتی خوبی هستند. این عایق حرارتی می‌تواند میزان انتقال حرارت بین داخل و خارج ساختمان را کاهش دهد. در نتیجه در فصل‌های سرد، حرارت در داخل ساختمان حفظ می‌شود و در فصل‌های گرم از ورود حرارت جلوگیری می‌کند. این امر می‌تواند به صرفه‌جویی در هزینه‌های سرمایش و گرمایش و به طور کلی مصرف انرژی ساختمان کمک کند.
  2. عایق صوتی: بلوک‌های سبک خواص عایق صوتی بالایی دارند. این به معنی کاهش صداهای ناخواسته از خارج ساختمان است. با استفاده از بلوک‌های سبک، می‌توان نفوذ صداها را کاهش داده و محیط زندگی آرام و بهتری در داخل ساختمان ایجاد کرد. این امر برای مناطقی که با شلوغی و آلودگی صوتی مواجه هستند بسیار مفید است.
  1. مقاومت در برابر آتش:بلوک‌های سبک از خواص آتش‌سوزی کمتری نسبت به بلوک‌های سنتی برخوردار هستند. این موضوع به ساختمان مقاومت بیشتری در برابر حریق می‌دهد و ایمنی بیشتری برای ساکنین منزل فراهم می‌کند.