انواع چسب ساختمانی را بهتر بشناسید!

مقالات

انواع چسب ساختمانی را می توان یکی از متریال های غیرفلزی با توانایی اتصال سطوح بر روی یکدیگر به صورت دائم معرفی نمود. البته انواع چسب ها علاوه بر ساخت و ساز در صنایع متعددی همچون خودروسازی، الکترونیک، هوافضا و … کاربرد دارند. ولی کاربرد گسترده ای که این نوع چسب ها در ساختمان سازی دارند، قابل مقایسه با کارایی آن ها در صنایع دیگر نیستند.

چسب ساختمانی چیست؟

چسب ساختمانی یکی کارآمدترین و پرکاربردترین مواد در صنعت ساخت و ساز و جدانشدنی‌ترین ارکان در پروسه های ساختمانی است. بازار این چسب ها در سطح جهان و در سال ۲۰۱۶ مرز ۱۸.۳ میلیارد دلار را رد کرد. همچنین نقش یک چسب عمومی جهت اتصال لوله، قالب، کاشی، دیوارها و اتصالات به کف ها، سقف ها و دیوارها را ایفا می کند.

در بعضی موارد، چسب های ساختمانی کاربردی همچون ملات در جهت اتصال بلوک هایی همچون انواع بلوک سبک، در دیوارچینی نیز دارند ه خیلی مرسوم نیست، اما کاربرد گسترده ای در جهت اتصال تاسیسات ساختمانی به دیوار ساخته شده در ساختمان دارد. چسب های ساختمانی از لحاظ ترکیبات شیمیایی چند منظوره هستند که بسته به کاربرد به آنها انواع مواد شیمایی همچون هگزان، لاستیک استایرن بوتادین، مونومرهای پلی اورتان، رزین های اکرلیک، سیمان و رس اضافه می نمایند.

چسب ساختمانی  صنعتی با تسریع بخشیدن به اجرای کار موجب افزایش کیفیت محصول می شود. این چسب ها در برابر دما و فشار بسیار بالا از مقاومت ویژه ای برخوردار بوده و به صورت پوشش کامل یا دانه مورد استفاده قرار می گیرند. البته چسب های دانه ای از طریق یک تفنگ به شکل خطوط چسبنده بر روی سطح مدنظر اعمال می شوند و از قیمت پایین تری نسبت به دیگر چسب ها برخوردار هستند.

کاربرد چسب ساختمانی

انواع چسب ها در ساخت و ساز از مزایای قابل توجهی برخوردار هستند. البته با پیدایش چسب های ساختمانی، تحولات بزرگی در صنعت ساخت و ساز به وجود آمد. پس این چسب ها در بخش های متعدد یک پروژه ساختمانی به کار برده می شوند. این اتصالات از چسباندن انواع مصالح ساختمانی همچون بلوک هایی مانند بلوک پرلیت، به یکدیگر گرفته تا تعمیر و ترمیم مصالح و افزایش مقاومت سازه را در بر می گیرند. ناگفته نماند که استفاده از این نوع چسب مقرون به صرفه بوده که دلیل آن به ترکیبات، ساختار و پروسه های تولیدی چسب های ساختمانی و ملزومات، شرایط و اجرای به کارگیری آن ها باز می گردد.

کاربرد-چسب-ساختمانی-تک-سامان-هور-

انواع چسب های ساختمانی صنعتی و کاربرد آن‌ها

چسب ساختمانی از انواع متعددی برخوردار بوده که برخی از آن ها به صورت طبیعی و برخی دیگر با طی نمودن فرآیندهای مصنوعی حاصل می گردند. همچنین بسته به نوع چسب، قابلیت ها و ساختار شیمیایی، هر کدام در بخش های مختلفی از ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. در حالت کلی انواع چسب های ساختمانی شامل چسب کاشی، چسب بتن، چسب کاغذدیواری، چسب کاشت میلگرد، چسب سیلیکونی، چسب پی وی سی، چسب ۱۲۳، چسب بتونه، چسب اپوکسی، چسب بتن و … است.

چسب ساختمانی اپوکسی

چسب ساختمانی اپوکسی جزء متنوع ترین و پرکاربردترین انواع چسب ها در صنعت ساخت و ساز است. این چسب با تعداد زیادی از لایه های متعدد سازگار بوده و خواص بی شماری که دارد برای اتصال دائمی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای آن می توان به مقاومت شیمیایی و حرارتی بالا، مقاومت پیوند خیلی زیاد و کمترین انقباض اشاره کرد. چسب اپوکسیو می‌تواند برای ترمیم ترک‌های دیوار نیز استفاده کرد.

مزایای چسب ساختمانی اپوکسی

  • عایق مناسب برای کابل های الکتریکی
  • عدم انتشار گاز در زمان خشک شدن
  • ممانعت از خوردگی در محل استفاده بین فلزات غیر مشابه
  • قابلیت سوراخکاری ، تراشکاری ، سمباده زنی و سنگ زنی
  • چسبندگی مناسب برای استفاده با بسیاری از مواد

معایب چسب ساختمانی اپوکسی

  •  پیش از اعمال چسب نیاز به آماده سازی سطح وجود دارد.
  • عمر مفید چسب های اپوکسی کاملا به محل نگهداری و شرایط انبارداری بستگی دارد.

چسب ساختمانی اکرلیک

این چسب ها جهت اتصال سازه هایی که از طراحی خاصی برخوردار هستند و باید چسبندگی طولانی مدت بر کلیه سطح ها ایجاد نمایند، تولید می شوند. همچنین طیف گسترده ای از چسب های اکرلیک موجب اتصال ساختاری به صورت چند لایه می شوند که نیازی به پرچ یا جوشکاری ندارند. درنتیجه هزینه نهایی را به طور چشمگیری کاهش می دهند. از مزایای این چسب می توان به مقاومت زیاد در برابر ترک خوردگی، مقاومت زیاد در برابر ضربه، سازگار با تغییر دما و انعطاف پذیری بالا اشاره کرد. معایب چسب اکرلیک نیز شامل یخ زدگی در هوای خیلی سرد و قدرت پخش شدگی بالا است.

مطالب مرتبط:

اگر قصد استفاده از چسب های ساختمانی در جهت اجرای سقف را دارید، بهتر است ابتدا با انواع سقف ساختمانی آشنا شوید.

مزایای چسب ساختمانی اکریلیک

  • چسبندگی بالا به بتن، مصالح ساختمانی، سنگ، بلوک هایی از جمله انواع بلوک لیکا و … (چهار برابر ملات سیمان)
  • بهبود مقاومت شیمیایی، سایشی، کششی و فشاری
  • افزایش انعطاف پذیری بتن
  • امکان اجرای لایه های نازک
  • افزایش دوام
  • سازگار با انواع سیمان
  • مقرون به صرفه

معایب چسب ساختمانی اکریلیک

  • مدت زمان زیاد برای خشک شدن
  • مقومت و دوام نسبتا پایین

چسب-ساختمانی-اکرلیک-تک-سامان-هور

چسب ساختمانی زرین

چسب زرین یکی از چسب های پرکاربرد در صنعت ساختمان سازی بوده و از قابلیت اتصال بالایی برخوردار است. این چسب در حالت های پودری، مایع، امولسیون و اسپری تولید و به بازار عرضه می گردد. همچنین کاربرد چسب رزین در ساخت و ساز بسیار زیاد بوده و در اتصال مصالحی همچون فلز، سرامیک، شیشه و چوب مورد استفاده قرار می گیرد. این چسب نیز همانند سایر چسب های ساختمانی دارای معایب است که مهم ترین آن مقاومت پایین نسبت به آب و رطوبت است.

مزایای چسب ساختمانی زرین

  • به دلیل خاصیت حفظ رطوبت نیاز به مرطوب کردن کاشی‌ها یا بسترها ندارد
  • با قدرت چسبندگی بالا
  • دارای قابلیت تنظیم کاشی‌های بدون بند به دلیل دیر خشک شدن

اگر قصد هوشمند سازی ساختمان خود را دارید مقاله “عوامل موثر بر هزینه هوشمند سازی ساختمان” به شما در برآورد هزینه ها کمک می کن. همچنین یکی دیگر از کاربردهای چسب های ساختمانی اتصال وسایل هوشمند سازی به مصالح می باشد. با بهره مندی از انواع چسب های ساختمانی می توانید از اتصال تاسیسات آن به مصالح اطمینان خاطر حاصل فرمایید.

چسب ساختمانی برای چوب کامپوزیت

چوب جزء سازگارترین متریال ها و یک منبع قابل بازیافت و تجدیدپذیر بوده که استفاده از آن خیلی راحت و هوای داخل محیط را سالم می نماید. همچنین در ساختمان سازی چوب کامپوزیت از طریق الوارهای چند لایه به یکدیگر متصل می شوند و به عناصر ساختاری با کارایی و عملکرد بالا مبدل می گردند. البته صنعت چوب کامپوزیت با وجود نوآوری های مستمر در حال رشد و گسترش است. بنابراین انواع چسب های ساختمانی جهت اتصال چوب کامپوزیت بیشترین کارایی را دارند و کاربران به آسانی می توانند از آن ها استفاده کنند.

چسب-ساختمانی-برای-چوب-کامپوزیت-تک-سامان-هور

چسب ساختمانی پلیمری

این چسب با طی نمودن یک فرآیند مصنوعی ساخته می شود و در پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرد. از مزایای چسب پلیمری می توان به انعطاف پذیری بالا، تحمل بارهای ساختمانی و قدرت چسبندگی اشاره کرد. این چسب در چسباندن سرامیک و کاشی به دیوار با انواع بلوک های ساختمانی از جمله بلوک سیمانی، اجرا و آماده سازی سقف کاذب و کف سازی با متریال های متعددی همچون چوب کاربرد دارد. از معایب این چسب نیز می توان به شل شدگی آن در دمای بالا اشاره کرد.

چسب حرارتی HMA

چسب ساختمانی حرارتی HMA از طریق یک تفنگ دارای حرارت به کار برده می شود و کارایی زیادی در ساخت و ساز دارد. همچنین در ترکیب این نوع چسب اجزای بخار شدنی وجود داشته که مرحله خشک شدن را در پروسه ساختمانی حذف می نماید. از مزایای چسب حرارتی HMA می تواند به تاریخی طولانی آن اشاره کرد که به شرایط خاصی جهت نگه داری و ذخیره نیاز ندارد. تنها عیب این نوع چسب می توان به وجود تفنگ اشاره کرد که تقریباً کار حوصله سربری است.

 چسب ورق برجسته

این نوع چسب برای چسباندن ورق‌های برجسته به سقف‌ها و دیوارها استفاده می‌شود. ورق برجسته معمولاً در ساختمان‌های تجاری و صنعتی برای افزایش عایق حرارتی و صوتی استفاده می‌شود.

چسب فوم پلی‌اورتان

این نوع چسب برای چسباندن و عایق‌بندی مواد ساختمانی مانند پنل‌های عایق حرارتی، پنل‌های ساندویچی و لوله‌های الکتریکی استفاده می‌شود. آن از طریق یک واکنش شیمیایی فوم تولید می‌کند که در نهایت به شکل یک عایق حرارتی و صوتی سفت و ماندگار تبدیل می‌شود.

چسب‌های سیلیکون

این نوع چسب بر پایه سیلیکون است و معمولاً برای ایجاد اتصالات ضدآب و ضدرطوبت در ساختمان‌ها استفاده می‌شود. آن می‌تواند برای نصب و روکش لوله‌ها، نصب سینی‌های رطوبت‌گیر و آب‌بندی سطوح استفاده شود.

enemad-logo