انواع سقف کاذب و نحوه اجرای آن ها

مقالات

امروزه دوره استفاده از سقف های ساده و مسطح رو به اتمام است و انواع مختلفی از سقف های کاذب جایگزین سقف ها ساده شده اند. بسیاری از افراد به دنبال سازه ها و محصولاتی هستند تا سقف معمولی و صاف خانه خود را با حداقل هزینه مصرفی جذاب تر کنند. البته لازم به ذکر است که انواع سقف ساختمانی، طیف گسترده ای را شامل می شود که سقف کاذب یکی از آن هاست.

سقف کاذب در ساختمان سازی کاربردهای فراوانی دارند. دراین مطلب قصد داریم اطلاعات دقیقی را در مورد سقف کاذب در اختیار شما قرار دهیم.

سقف کاذب چیست؟

به سقفی، سقف کاذب می گویند که در زیر سقف اصلی کل خانه یا قسمتی از خانه نصب شود. گاهی اوقات سقف های کاذب موجب می گردند که فقط بخش هایی از سقف اصلی خانه به چشم بیاید. معمولا این مدل سقف ها در فاصله حداقل ۲۰ سانتی متری از سقف اصلی نصب شده، البته می توان از آن ها با ارتفاع های مختلف استفاده کرد.

سقف کاذب از سقف اصلی معلق بوده و با استفاده از متریالی مانند تخته چند لایه، ورق گچ، گچ پاریس و… تولید خواهد شد.

کاربرد سقف کاذب

سقف های کاذب علاوه بر نمایی که به خانه می دهند، کاربردهای دیگری نیز دارند. یکی از ویژگی های سقف های کاذب این است که شما بدون دغدغه می توانید خرابی های سقف را پوشانده و مخفی کنید. کاربردهای دیگر سقف کاذب شامل عبور دادن تاسیسات، هدایت رطوبت و ممانعت از هدر رفتن دما، آکوستیک کردن، ایجاد نوپردازی های مناسب با محیط کار و زندگی، سبک کردن ساختمان در برج ها، دکوراتیو و… می شود.

اما مهم ترین کاربرد سقف های کاذب، پوششی است که برای سقف اصلی ایجاد می کند. انواع مختلفی از سقف های کاذب در خانه ها، مجتمع های خرید و مسکونی، ادارات، تئاتر، رستوران ها، کافه ها و… دیده می شود.

پ‌ن:

اگر اطلاعات شما برای انتخاب نوع سازه برای ساختمان تکمیل نیست، نوشته “تفاوت اسکلت فلزی و بتنی” کمک شایانی به شما خواهد کرد.

انواع سقف کاذب

انواع مختلفی از سقف کاذب وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت و معایب و مزایا هرکدام از سقف های کاذب را برای شما شرح می دهیم.

سقف رابیتس

سقف-رابیتس-تک-سامان-هور

سقف رابیتس یکی از رایج ترین نوع سقف کاذب به حساب می آید. رابیتس ورقی مشبک مانند، از جنس گالوانیزه بوده که به کمک سیم آرماتور بندی به شبکه های فرعی وصل می شود. این نوع سقف کاذب در دو مدل مسطح و برجسته طراحی و تولید می شود. مدل مسطح رابتیس برای دهانه کوچک و مدل برجسته آن برای دانه بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. سازه رابیتس از میلگرد، لایه رویه یا همان ورق مشبک گالوانیزه و نبشی تشکل شده است. از آن جایی که این سقف دارای وزن بالایی می باشد، اجرای آن با مصالح ساختمانی سنگین دیگر مانند بلوک سیمانی سنگین، ایده جالبی نمی باشد.

بهره مندی از انواع بلوک سبک در کاهش بار مرده ساختمان نقش مهمی دارد. مشخصات فنی  بلوک لیکا باعث شده تا این بلوک در دیوارچینی انواع فضاها کاربرد فراوانی داشته باشد.

مزایای سقف رابیتس:

  • طرح پذیری متنوع
  • سرعت اجرای بالا
  • دسترسی آسان

معایب سقف رابیتس:

  • وزن بالا
  • مصرف گچ زیاد
  • دارای محدودیت گچ کاری سقف کاذب در هوای بارانی

سقف کناف

سقف-کناف-تک-سامان-هور

این مدل سقف در بیشتر ساختمان ها و خانه های امروزی دیده می شود که اغلب در ساخت آن ها مصالحی همچون انواع بلوک سبک و انواع آن بکار رفته است. سقف کناف به صورت سازه های گچی و مسطح به سقف اصلی متصل می گردد. این سقف ها در دو مدل مشبک و یکپارچه تولید می شود.

سقف های کنافی یکپارچه از یک زیرساز فولادی سبک تولید می شود و بر روی آن پنل های گچی طراحی می کنند. اما سقف های مشبک مدل کناف، از تایل های سقفی و سازه های سپری به صورت شبکه ای تشکل می شوند که به کمک آویز به سقف اصلی خانه متصل می گردند.

مزایای سقف کناف:

  • وزن سبک
  • قیمت پایین
  • عدم نیاز به رنگ آمیزی
  • نگهداری و تعمیر آسان

سقف چوبی و تخته سه لا

سقف-چوبی-و-تخته-سه-لا-تک-سامان-هور

یکی از بهترین روش ها برای  دستیابی به ظاهری طبیعت گونه به کار بردن تیرهای چوبی بر روی سقف کاذب است. سقف کاذب چوبی با استفاده از پانل های چوبی، تخته سه لا، بلوک های چوبی توخالی و تخته های چوبی ساخته و با استفاده از میج و پیج به سقف اصلی متصل می شوند.

مزایای سقف چوبی و تخته سه لا:

  • نصب بسیار آسان
  • مقاوم و جذاب
  • تعمیر آسان

معایب سقف چوبی و تخته سه لا:

  • نگهداری سخت به دلیل حمله موریانه
  • پر هزینه

مطالب مرتبط:

هوشمند سازی ساختمان یکی از ضروریات ساختمان های امروزی است تا افراد تا کمترین زحمتف امور مربوط به خانه خود را تحت کنترل داشته باشند. درباره آن بیشتر بخوانید.

سقف کاذب آلومینیوم

سقف-کاذب-آلومینیوم-تک-سامان-هور

همانطور که از اسم این نوع سقف ها پیداست، جنس آلومینیومی دارند و پشت آن را با پشم شیشه ای پر خواهند کرد. قطعات این سقف با استفاده از آویزهای فولادی گالوانیزه به سقف اصلی متصل می شوند.

مزایای سقف کاذب آلومینیوم:

  • قابل شستشو
  • طول عمر بالا
  • مقاوم در برابر ضربه و حرارت
  • تنوع بالا در رنگ و طرح
  • عایق صدا

معایب سقف کاذب آلومینیوم:

  • نسبت به انواع دیگر سقف کاذب جذابیت کمتری دارد.
  • نور خورشید از سقف کاذب آلومینیوم عبور نمی کند.

پ‌ن:

قالب بندی انواع مختلفی دارد که قبل از اجرا لازم است درباره هرکدام از آن ها و جزییات مربوط به آن ها آشنا شوید.

از سقف کاذب در چه قسمتی از خانه استفاده می شود؟

سقف کاذب را می توانید در تمام قسمت های خانه مانند آشپزخانه، هال، محل کار، اتاق ها، سالن پذیرایی، سرویس بهداشتی و حمام پیاده سازی کنید، اما هرکدام از انواع آن ها برای قسمت مناسب هستند. برای مثال بهترین انتخاب برای آشپزخانه استفاده از سقف کاذب کناف و پی وی سی است. استفاده از سقف کاذب چوبی نیز فضای مدرنی به آشپرخانه شما می دهد.

بیشتر مدل های سقف کاذب مانند آلومینیوم، پی وی سی و… برای سرویس بهداشتی و حمام به کار برده می شود. توصیه می کنیم مدل های براق و روشن را برای این مکان ها به کار ببرید.

مطالب مرتبط:

بلوک سه جداره یکی از انوع بلوک های پرکاربرد این روزهای ساختمان هاست که در صنعت ساخت و ساز طرفداران زیادی دارد. درباره آن بیشتر بخوانید.

نکات مهم در زمان اجرای سقف کاذب

در هنگام اجرای سقف کاذب باید برخی از نکات را رعایت کرده و به آن ها توجه داشته باشید. توجه کنید که انواع مدل های سقف کاذب معمولا استحکام پایینی دارند به همین دلیل هنگام نصب و اجرای آن ها باید دست بالایی را به خرج دهید و تمام چارچوب ها اصولی و درست نصب شوند.

مسئله دیگر در مورد سقف های کاذب، عایق کردن فضا در برابر انرژی و صدا است. شما می توانید با نصب این سقف ها به صورت استاندارد و دقیق از اتلاف انرژی جلوگیری نمایید. توصیه می کنیم طرح های شلوغی را برای پذیرایی یا قسمت های دیگر خانه استفاده نکنید؛ چراکه بعد از مدت کوتاهی طرح برای شما تکراری شده یا از مد می افتند. با اینکار مجبور می شوید دوباره هزینه کرده و طرح به کار رفته را تعویض کنید.

امروزه داشتن فضایی زیبا درخانه و محل کار دغدغه بسیاری از افراد است. به همین دلیل با به کار گیری سقف های کاذب می توانید تغییراتی فراوانی را در منزل یا محل کار خود ایجاد نمایید. هزینه پایین و اجرای آسان آن ها از بهترین مزایای سقف کاذب به حساب می آید.

enemad-logo