چسب کاشی چیست؟
چسب کاشی از مصالح پرمصرف و کاربردی ساختمانی است که به دلیل آمادهسازی و نحوه استفاده راحت، بهتر از ملات سنتی سیمان و ماسه و آب عمل کرده و موجب چسبندگی انواع مختلف کاشی و سرامیک به سطوح مورد نظر میشود. چسب کاشی معمولاً از ترکیب سیمان با مواد پلیمری و معدنی مختلف تهیه میشود و به دو صورت پودری (با حلال پایه آب) یا خمیری و آماده مصرف در دسترس کاربران قرار میگیرد. میزان مقاومت و استحکام این نوع مصالح در برابر عوامل تأثیرگذاری مانند رطوبت، گرما، نفوذ آب و… بیشتر از ملات سنتی است و به همین دلیل بهطور ترجیحی یا بر اساس ضرورتهای پروژه مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد چسب کاشی
کاربرد چسب کاشی به دلیل سادگی نحوه استفاده و کمدردسر بودن این مصالح مورد توجه خیلی از کاربران قرار دارد. بهطورکلی کاربرد چسب کاشی برای برقراری اتصال بین سطوح پشتی انواع کاشی و سرامیک با سطوح مختلف زمین یا دیوارها در نظر گرفته شده است. با اینکه کاربرد اصلی چسب کاشی برای نصب کاشی و سرامیک و انواع نازکتر و سبکتر تایلهای دیواری مشخص شده است، اما استفاده از آن برای نصب انواع موزاییکها و سنگفرش و غیره هم مناسب است و عملکرد خوبی هم ارائه میدهد. همچنین قابلیتهای برتر این نوع ملات مناسب اجرای پروژه کاشی کاری در مکانهای ویژه و حساسی مانند استخر، کفپوشهای عایق، صنعتی و غیره است. این نوع چسب برای اتصال بلوک ها همانند انواع بلوک سیمانی و … بکار گرفته نمی شود بنابراین هنگام اجرا در این مورد دقت لازم را داشته باشید.
مزایای چسب کاشی
این محصول کار چسباندن کاشی را بسیار راحت کرده است، به همین دلیل است که که امروزه استفاده از آن به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرده است. در ادامه به برخی از این ویژگی های این محصول اشاره خواهیم کرد:
سبک بودن
هنگام استفاده از چسب کاشی، ملات با ضخامت کمی در زیر کاشی پخش میشود و این مسئله موجب پایین آمدن وزن لایه تکمیل شده و بار کلی بنا میشود. کاربرد این محصولات در کنار دیوار چینی به وسیله بلوک سبک (که دارای انواع مختلفی می باشد) به کم کردن بار مرده ساختمان کمک شایانی خواهد کرد.
ضد رطوبت بودت و مقاومت بالا در برابر عوامل خارجی و محیطی
وجود مواد و ترکیبات پلیمری در انواع چسب کاشی باعث افزایش مقاومت پروژههای اجرا شده در برابر آب و رطوبت میشود که بهعنوان مخربترین عوامل کاشی شناخته میشوند.
سهولت اجرا و کاهش زمان کاشی کاری
نحوه استفاده از چسب کاشی خصوصاً در انواع خمیری و آماده مصرف بسیار ساده است و این سادگی زمان اجرا و انجام کاشی کاری را هم کاهش میدهد.
کاهش هزینههای کاشی کاری با حذف تخریب
کاربری چسب کاشی هیچ گونه وابستگی به تخریب زمینه کار ندارد و استفاده از این مصالح بر روی انواع سطوح سیمانی، گچی، کاشی قدیمی و… بلامانع است.
چسبندگی زیاد
وجود برخی از مواد مانند چسب بتن در ترکیب چسب کاشی میزان چسبندگی این ماده را نسبت به ملات سنتی افزایش داده و در طولانی مدت موجب حفظ و نگهداری بهتر از کاشیها، همینطور کاهش خطرات ناشی از عدم چسبندگی تایلها میشود.
حفظ ظاهر مطلوب پروژه
ظاهر مطلوبتر نصب کاشی دیگر نتیجه منطقی مزیت سادگی کار با چسب کاشی است و معایب ناشی از ریخت و پاشها و ایجاد لکههای مقاوم توسط ملات سنتی را برطرف میکند.
مطالب مرتبط:
انواع چسب های ساختمانی کار اتصال تاسیسات ساختمانی را بسیار راحت کرده است. برای اطلاع از نحوه عملکرد این محصول مقاله چسب ساختمانی را از دست ندهید!
انواع چسب کاشی و سرامیک
چسب کاشی معمولاً به دو شکل کلی پودری و خمیری در بازار موجود است. چسب کاشی پودری معمولاً ارزانتر از انواع چسب کاشی خمیری یا آماده مصرف است، چون برای آماده کار شدن نیاز به ترکیب شدن با مقدار مشخصی آب دارد و اصولاً نحوه کار با آن سختتر است. در مقابل ترکیب و حالت انواع چسب کاشی خمیری توسط کارخانههای تولیدکننده تکمیل شده و در بستهبندیهای مختلف (قوطی، سطلی و…) آماده مصرف است.
جدا از شکل عرضه این مواد به بازار، انواع مختلف چسب کاشی با توجه به مواد و ترکیبات تشکیل دهنده آنها تقسیمبندی میشود و بسته به ترکیبات اصلی تهیه چسب و ترجیحات تولیدکنندگان، متفاوت است. برخی از متداولترین انواع چسب کاشی را میتوان بهصورت زیر معرفی کرد:
چسب کاشی استاندارد
در ترکیب انواعی از چسب کاشی که با نام استاندارد شناخته میشوند، معمولاً از سیمان و سایر مواد معدنی و افزودنیهای مخصوص استفاده شده است و سازگاری زیادی با محیط زیست دارد. به کار بردن مواد پلیمری بهصورت محدود و کنترل شده در چسب کاشی استاندارد باعث کاهش قیمت این نوع مصالح نسبت به قیمت سایر انواع چسب دارای دو جزء و یا بیشتر شده و استفاده از آن را بهعنوان جایگزین سریع و مؤثر ملات سنتی، مناسب کرده است. در عوض قیمت پایینتر، در این نوع چسب کاشی برخی از مزیتهای مربوط به مقاومت در برابر رطوبت و چسبندگی بیشتر، ضعیفتر از سایر انواع چسب کاشی است.
مطالب مرتبط:
دانستن تفاوت اسکلت فلزی و بتنی کمک می کند تا هنگام اجرا بهترین تصمیم را در جهت بنا کردن سازه، بگیرید.
چسب کاشی دو جزئی
انواع مختلف چسب دو جزئی کاشی از چسب کاشی استاندارد و یک جزء قوام دهنده دیگر که معمولاً چسب بتن (اپوکسی و یا لاتکس) است، تشکیل میشود. اضافه شدن جزء اضافه به این نوع چسبها به دلیل بالا بردن قابلیتهای عمومی چسب است که شامل چسبندگی بیشتر و دوام بالاتر میشود. چسب کاشی دو جزئی برای استفادههای عمومی مناسب است و بهغیراز مقاومت محدود در برابر آب و رطوبت، نکته منفی خاصی نمیتوان در مورد آن خاطر نشان کرد.
چسب کاشی مخصوص کاشی پرسلان
پرسلان با بارفَتَن به انواع خاصی از سرامیک گفته میشود که میزان جذب آب در آنها بهطور عمومی صفر است. ترجیح کلی در مورد اجرای این نوع کاشی و سرامیک با کیفیت، استفاده از چسبهای کاشی متناسب با ویژگی ضد آب بودن این نوع مصالح است تا مجموعه کفپوش یا روکش دیوار ضد آب باشد و این ویژگی از جانب ملات کاشی صدمه نبیند. چسب کاشی پرسلان بیشتر بهصورت پودری عرضه شده و بر پایه مواد معدنی و پلیمری و سایر افزودنیهای مخصوص تهیه میشود. هزینه مناسب، کاهش لغزندگی، ضد رطوبت بودن، دوام و چسبندگی بالا از مزیتهای عمده این نوع چسب است و علاوه بر کاشیهای پرسلان، برای انواع کاشی و سرامیک معمولی هم قابل استفاده است.
مطالب مرتبط:
بلوک تیغه ای از جمله بلوک های پرکاربرد در زمینه دیوار چینی می باشد که این روزها به وفور از آن استفاده می شود. پیشنهاد می کنیم درباره آن بیشتر بخوانید!
چسب کاشی اپوکسی
چسب کاشی اپوکسی معمولاً بهصورت ملات آماده و خمیری عرضه میشود و چون بر پایه رزین تقویت کننده است، از مقاومترین چسبهای کاشی به شمار میآید. ضد آب بودن، مقاومت در برابر خوردگی مواد شیمایی، چسبندگی قوی و اعمال لایه نازک ملات از ویژگیهای برتر این چسب است و در مورد معایب آن هم میتوان به قیمت نسبتاً گران این محصول اشاره کرد. قیمت بالاتر و مجموعه ویژگیهای کاربردی این چسب باعث شده که استفاده از آن در ساختمانهای صنعتی مرسوم باشد و برای نصب کاشی در سازههای مسکونی کاربرد چندانی نداشته باشد.