هوشمند سازی ساختمان چیست؟
اگر بخواهیم هوشمند سازی ساختمان را به زبان ساده تعریف کنیم، باید بگوییم که مانیتورینگ برخی از قسمت های مهم ساختمان از راه دور و به واسطه اینترنت برای ما میسر می شود. برای مثال ما می توانیم نورپردازی خانه را از راه دور متناسب کنیم. می توانیم پیش از رسیدن به منزل دمای خانه را به درجه مطلوب برسانیم، سیستم های روشنایی، دمایی، حفاظتی و غیره را کنترل کرده و همچنین می توانیم تصویری از فضای داخلی و خارجی ساختمان را همواره در دسترس داشته باشیم. هوشمند سازی ساختمان به عنوان یک رکن اساسی در دنیای امروز شناخته می شود و از روش های مختلفی می توان در راستای این امر استفاده نمود. در ادامه بیشتر در این خصوص با شما صحبت خواهیم داشت.
یکی از عوامل مهم در هوشمند سازی ساختمان ها، عمر آن می باشد که در آن انواع مصالح بکار رفته در آن نیز مورد بررسی قرار می گیرد. استفاده از بلوک هایی همچون بلوک سبک که امروزه کاربرد چشمگیری دارد، که در این فرآیند موثر است. وزن و ویژگی بلوک سبک در انواع مختلف آن باعث شده تا بهره گیری از آن به صورت چشمگیری گسترش یابد.
روش های هوشمند سازی ساختمان
روش های مختلفی در راستای هوشمند سازی ساختمان امروزه در دسترس قرار گرفته است و شما می توانید از آن استفاده داشته باشید که در ادامه بیشتر در خصوص آن با شما صحبت خواهیم داشت.
مطالب مرتبط:
انواع چسب ساختمانی برای اتصال انواع تاسیسات در جهت هوشمند سازی ساختمان کار را بسیار آسان و راحت کرده است.
هوشمند سازی ساختمان به روش BMS
در این روش از هوشمند سازی ساختمان که با نام BMS شناخته می شود، از سخت افزارها و نرم افزارهای خاص برای مانیتورینگ و کنترل برخی از قسمت های ساختمان استفاده می گردد. شما می توانید در این روش فرمان های مختلف را به قسمت ها ارسال کرده و شرایط را برای زندگی بهینه سازید. در مورد BMS که مخفف کلمه Building Management System است در ادامه بیشتر توضیحاتی ارائه خواهیم کرد.
هوشمند سازی ساختمان با سیستم های Wireless
از دیگر روش هایی که امروزه برای هوشمند سازی ساختمان ها استفاده می شود می توان به سیستم های Wireless اشاره نمود. در این روش شما قادر هستید که با استفاده از سیگنال های وایرلس به برخی از قطعات و وسایل در منزل دسترسی داشته باشید و همچنین می توانید از این بستر برای دسترسی به لوازم خانگی نیز استفاده کنید. این روش بدون بسترسازی قابلیت اجرا را داشته و شما می توانید از آن برای بهبود فرآیند هوشمند سازی ساختمان های قدیمی استفاده داشته باشید.
هوشمند سازی ساختمان با استفاده از PLC
این روش از هوشمند سازی ساختمان با استاندارد معتبر X10 اجرایی می شود و نیازی به کابل کشی بر روی سیم های برق وجود ندارد. ماژول هایی در این روش بر روی سیستم برق ساختمان نصب می شوند و به شما اطلاعات را ارسال کرده و دستورات را دریافت می کنند. شما می توانید با استفاده از این ماژول ها برخی از دستورات را به صورت سناریو های از پیش تعیین شده معین کرده و همچنین کد ها را از طریق ریموت بر روی ماژول ها اعمال نمایید.
تجهیزات هوشمند سازی ساختمان
برای هوشمند سازی ساختمان از تجهیزات و وسایل مختلف می توان استفاده کرد. در ابتدا باید روش هوشمند سازی ساختمان را انتخاب کنید. برای مثال در صورتی که قصد دارید از PLC به منظور هوشمند سازی ساختمان استفاده کنید، باید ماژول های خاص برای نصب بر روی سیستم برق ساختمان را خریداری کنید. از سوی دیگر می توان گفت که برای اجرای هوشمند سازی ساختمان باید علاوه بر استفاده از اکسس پوینت ها و مودم های وایرلس، از لوازم خانگی مجهز به سیستم وایرلس استفاده کنید تا امکان دسترسی به آن ها فراهم شده باشد.
پس باید در نظر داشته باشید که تجهیزات هوشمند سازی ساختمان برای هر روش پیاده سازی این روش به صورت مجزا باید خریداری شده و مورد استفاده قرار گیرد. با این حال تجهیزات دسترسی به اینترنت مهم ترین وسایل مورد نیاز به شمار می روند.
شناخت انواع سقف ساختمانی و آشنایی با ویژگی های هر یک، برای ساختمان های در حال ساخت که قرار است از سیستم های هوشمند سازی ساختمان بهره ببرند، از الزامات شمرده می شوند.
مزایای هوشمند سازی ساختمان
در این قسمت شما را با مزایای هوشمند سازی ساختمان آشنا خواهیم کرد که یقینا می تواند برای شما مفید واقع شود :
صرفه جویی در مصرف انرژی: با استفاده از سیستم های هوشمند، می توانید مصرف انرژی را بهبود بخشید و هزینه های انرژی را کاهش دهید. مثلاً با استفاده از سیستم های خودکار کنترل دمای ساختمان و تنظیم روشنایی، می توانید انرژی را بهینه تر مصرف کنید.
راحتی و ارتباطات بهتر: سیستم های هوشمند می توانند به شما امکان کنترل و مدیریت ساختمان را از راه دور بدهند. می توانید با استفاده از تلفن همراه یا دستگاه های دیگر، نورپردازی، سیستم صوتی، سیستم امنیتی و سایر ویژگی های ساختمان را کنترل کنید.
امنیت بیشتر: با استفاده از سیستم های هوشمند، می توانید سطح امنیت ساختمان را افزایش دهید. برای مثال، می توانید دوربین های مداربسته، سیستم های اعلام حریق و سایر سیستم های امنیتی را به شبکه هوشمند متصل کنید تا امکان کنترل و مدیریت مراکز امنیتی را بهبود بخشید.
بهبود کارایی عملیاتی: سیستم های هوشمند می توانند به شما کمک کنند تا بهبود کارایی عملیاتی ساختمان را داشته باشید. مثلاً با استفاده از سیستم های هوشمند برای مدیریت و کنترل تجهیزات و دستگاه های ساختمان، می توانید زمان و هزینه های صرف شده برای نگهداری و تعمیرات را کاهش دهید.
تجربه کاربری بهتر: سیستم های هوشمند می توانند تجربه کاربری ساکنان و کاربران ساختمان را بهبود بخشند. با استفاده از رابط های کاربری ساده و قابل فهم، می توانید کنترل و دسترسی به تمامی امکانات ساختمان را فراهم کنید. به عنوان مثال، می توانید سیستم هوشمند را برای کنترل درب ورودی، سیستم روشنایی، سیستم گرمایش و سرمایش، پنجره ها و حتی دستگاه های الکترونیکی داخل ساختمان مانند تلویزیون و صوتیات خانگی استفاده کنید.
- ساختمان های هوشمند سرویس دهی بهتر داشته و ارزش مالی بیشتری را دارا خواهند بود.
- تجهیزات مورد استفاده در ساختمان های هوشمند طول عمر بیشتری نسبت به ساختمان های قدیمی دارند.
- کابل کشی های کمتر در یک ساختمان به کار برده می شود و همچنین سیستم برق منظم تر در دسترس شما خواهد بود.
- تجهیزات ساختمان در دسترس هستند و همچنین خدمات ساختمان با هزینه های کمتری ارائه می شوند.
بهترین برندهای هوشمند سازی ساختمان
امروزه شرکت های بسیاری در زمینه تولید تجهیزات مورد نیاز در هوشمند سازی ساختمان در حال فعالیت می باشند که از جمله مهم ترین آن ها می توان به اشنایدر، زنیو، ای بی بی، اینترا، مولتی تک و اکواکس اشاره نمود. همچنین شرکت برکر نیز در این زمینه فعالیت داشته و شما می توانید تجهیزات خانه هوشمند خود را از این برند ها تهیه کرده و مورد استفاده قرار دهید.
مطالب مرتبط:
همانگونه که پیش تر هم اشاره کردیم، متریال و مصالح ساختمانی بکار گرفته شده در ساختمان در عمر و فرآیند هوشمند سازی موثر است. انواع بلوک سیمانی خصوصا در نوع سبک آن، جزو بهترین گزینه ها برای دیوارچینی می باشد.
سیستم BMS چیست؟
BMS به عنوان سیستمی شناخته می شود که در راستای کنترل و مدیریت هوشمند ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. مانیتورینگ و کنترل یکپارچه را می توان از مهم ترین ویژگی های این سیستم برای هوشمند سازی ساختمان دانست. در واقع می توان گفت که این سیستم می تواند تجهیزات مورد استفاده به عنوان زیرساخت در یک ساختمان را بهینه سازی کرده و طول عمر مفید آن را افزایش می دهد. شما می توانید با استفاده از این سیستم با استفاده از یک دستگاه مجهز به اینترنت از سراسر دنیا به ساختمان و سیستم مانیتورینگ آن دسترسی داشته باشید و همچنین میزان ریسک خطر کاهش پیدا می کند. BMS همچنین در افزایش ضریب امنیتی ساختمان نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
تفاوت خانه هوشمند و BMS
BMS به عنوان زیرساختی برای داشتن یک ساختمان هوشمند شناخته می شود و یک خانه هوشمند تنها شما را به تجهیزات و لوازم خانگی متصل می سازد. همین مسئله باعث می شود که BMS به عنوان یک سیستم مدیریت یکپارچه شناخته شود و از ارجحیت بیشتری نسبت به سایر روش های هوشمند سازی خانه برخوردار باشد. پس در صورتی که قصد دارید هوشمند سازی خانه را انجام دهید، BMS می تواند یک سیستم کامل و حرفه ای به شمار رود.
مطالب مرتبط:
اجرای بلوک لیکا به سهولت انجام می گیرد به همین دلیل است که از بهترین انواع مصالح ساختمانی در جهت دیوارچینی می باشد که توصیه می کنیم آن را بهتر بشناسید.