کارشناسان تک سامان هور پاسخگوی شما هستند.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سقف روفیکس چیست و چه مزایا و معایبی دارد

سقف روفیکس چیست؟

امروزه با افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی نیاز است فرایند ساختمان سازی با سرعت انجام شود. سقف روفیکس یکی از روش‌های اجرای سقف است که در کنار سرعت بالا در اجرای این نوع سقف، ایمنی بالایی هم دارد. یکی از محصولات گروه تک سامان هور که بزرگ‌ترین تولیدکننده انواع بلوک سیمانی می‌باشد، قالب سقف روفیکس است که آن را با بالاترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت تولید می‌کند.

سقف روفیکسسقف روفیکس چیست؟

سقف روفیکس در واقع یک نوع سقف کامپوزیت است که از یک روش نوین برای استفاده از قالب بهره می‌برد. به جای استفاده از تخته یا ورق به عنوان قالب در ساختمان، از یک صفحه فلزی مشبک استفاده می‌شود که به آن روفیکس گویند. این نوع قالب با ایجاد یک ساختار مشبک فلزی توانایی نگهداری بتن خیس را دارا می‌باشد.

معماران ساختمانی همواره به دنبال راهکارهای نوین برای بهبود ایمنی و افزایش سرعت اجرای بخش‌های مختلف ساختمان هستند و سقف روفیکس با کاهش هزینه‌های ساخت و افزایش سرعت اجرای پروژه‌ها، این هدف معماران ساختمانی را محقق کرده است.

 

مزایای سقف روفیکس

استفاده از سقف روفیکس امکان بتن ریزی همزمان برای تمامی طبقات را فراهم می‌کند. با استفاده از این روش نیاز به استفاده از شمع و جک در فرآیند ساخت از بین می‌رود. قالب سقف روفیکس به دلیل ساختار فلزی مشبکی که دارد وزن مرده ساختمان را تا 40٪ کاهش می‌دهد.

قالب سقف روفیکس نیاز به نیروی متخصص برای اجرای دال را ندارد و به دلیل انعطاف پذیری بسیار خوبی که در ورق‌های مشبک روفیکس وجود دارد، وزن کمتری نسبت به سقف‌های بتنی دیگر مانند سقف تیرچه و بلوک دارد. از مزایای دیگر قالب سقف روفیکس این است که حمل و نقل آسان و مقرون به صرفه‌ای دارد.

درصورتی که قالب سقف روفیکس هنگام متراکم کردن بتن، با هم به خوبی درگیر شوند این امکان را می‌دهد که استفاده از آرماتور حذف یا کاهش یابد. همچنین ساختار سقف روفیکس به گونه‌ای است که می‌تواند به عنوان عایق صوتی و حرارتی عمل کند.

اگرچه قیمت قالب سقف روفیکس از قالب معمولی بیشتر است ولی قالب سقف روفیکس به دلیل کاهش ضخامت و وزن سقف باعث کاهش هزینه کلی سقف سازی می‌شود.

 

معایب سقف روفیکس

از معایب سقف روفیکس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

در صورتی که ارتعاشات ناکافی در بتن اجرا شود، مقاومت فشاری سقف کاهش پیدا می‌کند. این امر می‌تواند منجر به مشکلات جدی در ساختمان شود و نیاز به روش‌های کنترل و اصلاح بیشتر داشته باشد.
کنترل کیفی سقف ساخته شده با قالب روفیکس نیاز به افراد متخصص دارد. توجه و نظارت دقیق‌ در فرآیند ساخت و نصب اجزای این نوع سقف اهمیت به‌سزایی در اطمینان از کیفیت و ایمنی نهایی پروژه خواهد داشت.
قیمت قالب روفیکس بیشتر از قالب معمولی است.

کاربرد‌ ورق روفیکس

ورق روفیکس برای ساخت سقف‌های کاذب مورد استفاده قرار می‌گیرد اما با گسترش دانش ساختمان سازی این مصالح ساختمانی در زمینه‌های دیگر هم قابل استفاده شده‌اند از جمله:

ساخت دیوارهای پیش ساخته بتنی: صفحه روفیکس در ساخت دیوارهای پیش ساخته بتنی به عنوان یک روش سریع و کارآمد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مصالح به دلیل سبکی و قابل حمل بودن، فرآیند ساخت دیوارها را تسهیل می‌دهند و باعث افزایش سرعت اجرای پروژه می‌شوند.

سقف و کف کاذب: در ساخت سقف و کف کاذب، صفحه روفیکس به عنوان یک مصالح ساختمانی مناسب و با استحکام بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این صفحات باعث ایجاد سازه‌های سبک و مقاوم می‌شوند و امکان نصب سریع را فراهم می‌کنند.

نما‌های معماری و ساختارهای پیچیده سه بعدی (مانند گنبدها): با توجه به انعطاف‌پذیری و قابلیت تنظیم صفحه روفیکس، می‌توان از آن در ساخت نما‌های معماری خلاقانه و ساختارهای پیچیده سه بعدی از جمله گنبدها بهره برد. استفاده از صفحه روفیکس به طراحان این فرصت را می‌دهد تا ساختمان‌هایی با شکل‌ها و طرح‌های منحصر به فردی طراحی و اجرا کنند.

بدنه پل‌ها، تونل‌ها، کانال‌ها: صفحه روفیکس به عنوان یک مصالح مقاوم و سبک در بدنه پل‌ها، تونل‌ها، کانال‌ها و سازه‌های مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد. این صفحات باعث کاهش وزن سازه و افزایش کارایی ساختار می‌شوند.

کانال تاسیسات شهری: صفحه روفیکس در کانال‌های تاسیسات شهری برای ایجاد سازه‌های مقاوم و مؤثر در حفظ و انتقال سیستم‌های تاسیسات استفاده می‌شود.

بتن ریزی‌های گوناگون و به خصوص نوع حجیم: در بتن ریزی‌های گوناگون از جمله حجیم، صفحه روفیکس به عنوان یک ورق مؤثر جهت افزایش استحکام و مقاومت بتن به کار می‌رود.

سازه‌های مقاوم در برابر زلزله: صفحه روفیکس به عنوان یک عامل تقویتی در سازه‌های مقاوم در برابر زلزله بکار می‌رود که برای ایجاد استحکام بیشتر می‌توان از بلوک سبک در سازه استفاده کرد.

مدیریت بحران و ایجاد سریع سازه‌ها و دیوارها: در مواقع بحرانی استفاده از صفحه روفیکس به عنوان یک راهکار سریع برای ایجاد سازه‌ها و دیوارها در مدت زمان کم بسیار کارآمد است.

تعمیرات: صفحه روفیکس در فرآیند تعمیرات می‌تواند برای تقویت سازه‌ها و بازسازی بخش‌هایی از بناها مورد استفاده قرار گیرد.

پلکان‌ها: صفحه روفیکس در ساخت پلکان‌ها به عنوان مصالح ساختمانی با استحکام بالا و انعطاف‌پذیری مناسب است. استفاده از آن به افزایش عمر مفید و کاهش نیاز به تعمیرات متناوب پله کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید: انواع سقف های ساختمانی و ویژگی های آنها

اجرای سقف روفیکساجرای سقف روفیکس

مراحل اجرای سقف روفیکس به صورت زیر است:

قراردادن صفحات روفیکس بر تیر‌ها و قالب‌بندی: در این مرحله قالب روفیکس روی تیر جانبی نصب می‌شود.

نصب مش‌های تقویت کننده: با مش‌بندی مقاومت سازه بتنی افزایش می‌یابد.

نصب شبکه میلگرد‌ها: بعد از اجرای شبکه میلگرد‌ها باید به قالب روفیکس وصل شوند.

بتن ریزی: پس از بتن‌ ریزی، بتن باید با ویبراتور متراکم شود تا مقاومت سازه افزایش پیدا کند.

 

در اجرای سقف روفکس به چه نکاتی باید توجه شود؟

برای جلوگیری از نشت بتن، ارتباط محکم و صحیح بین صفحات قالب چک شود زیرا هر نشتی ممکن است باعث ایجاد حفره در بتن شود. پیش از ریختن بتن لازم است قالب از زوایای مختلف با دقت بررسی شود تا استحکام دستگیره‌ها، تکیه‌گاه‌ها و تیرهای نگهدارنده به درستی صورت بگیرد.

توصیه می‌شود که در تمام مراحل بتن‌ریزی، چندین بار قالب‌ها را با دقت بررسی کنید و اگر بتن ارتفاع بیش از ۱.۵ متر داشت، استفاده از ناودان‌های فلزی یا لوله‌های پلاستیکی واجب می‌شود تا ماسه و دوغاب از یکدیگر جدا نشوند.

در هنگام استفاده از ویبراتور حتماً ویبره را تا سطح پایین بتن بیاورید و حتی بر روی بتن ریخته شده قبلی هم این کار را انجام دهید. این اقدام باعث از بین بردن حفره‌های باقی مانده در بتن می‌شود.