دلیل ترک دیوار چیست و چگونه میتوان ترک دیوار را ترمیم کرد؟

دلایل زیادی سبب شکستگی دیوار می شوند. حتی بعد از چند سال از عمر یک خانه تازه ساخته شده می توان نشانه های ترک را روی دیوار مشاهده کرد. اما چه راه کار هایی برای رفع آن وجود دارند؟ برای ترمیم و بهبود دیوارهای آسیب دیده بهتر است مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

دلایل ترک برداشتن دیوار چیست

قدم اول برای ترمیم شکستگی دیوار لازم است دلیل این واکنش دیوار را بیابید. هر چند این ترک ها در بیشتر مواقع به دلیل ترکیب های بین مصالح و گچ صورت می گیرد. اما متریال های دیگری چون نشست زیر بنای سازه، تغییر و تحول های جوی یا دمای هوا، اجرای سازه های همجوار و نزدیک بودن به وسایلی چون راه آهن سبب این ترک های می شوند. اما در بیشتر مواقع چنین ترک هایی در اثر موارد زیر ناشی می شوند:

  • عدم توازن در وزن آب و گچ بکار رفته در آن
  • خاک کف سازه نشست پیدا کند
  • در نظر نگرفتن زمانی برای خشک شدن گچ و اجرای چند لایه روی آن به بیان ساده اجرای ناصحیح گچ کاری
  • بکار بردن گچ های بی کیفیت
  • خاک برداری برای ساخت بنا در مجاور سازه
  • در اثر سرما و کسی در سازه سکونت نداشته باشد
  • در اثر حرارت زیاد مانند گچ پشت بخاری
  • در اثر حوادث طبیعی چون زلزله

بیشتر بخوانید: کابینت مینیمال چیست

شناسایی عمق شکستگی دیوار

قبل از انجام ترمیم شکستگی دیوار بهتر است میزان عمق ترک ها را بسنجید. اگر عمق آسیب در حد متوسط یا بسیار جزئی باشد، شما می توانید از راه کار هایی که در ادامه مطلب بیان می شود بهره ببرید. اما اگر عمق این آسیب زیاد باشد باید قبل از ترمیم با یک مهندس با تجربه مشورت نمایید. چرا که امکان دارد امنیت ساکنین سازه و ایمنی سازه در خطر باشد. چرا که در برخی موارد امکان دارد بجای ترمیم نیاز به بازسازی مجدد باشد.

روش های ترمیم شکستگی دیوار

روش های ترمیم شکستگی دیوار

در حالت های غیر حاد با اجرای مراحل زیر برای شکستگی دیوار می توانید نتایجی دائمی را به ارمغان آورید.

تعمیر ترک دیوار

برخی از آسیب ها بسیار جزئی هستند شما می توانید از طریق اسپری های مخصوص ترک استفاده کنید و آن را پوشش دهید. اما گاهی ترک ها بسیار عمیق هستند در نتیجه لازم است ابتدا ترک ها پوشیده شوند. بعد از بین بردن درز های ایجاد شده مرحله‌ هم سطح کردن سطح آسیب دیده با بقیه دیوار انجام می شود. در نهایت می توانید در آخر کار از اسپری استفاده کنید.

قبل از بکار بردن اسپری ان را به خوبی تکان دهید تا مواد با یکدیگر ترکیب شوند. تا حد امکان برای قسمت های شکستگی دیوار از چند لایه اسپری استفاده کنید تا نتیجه مطلوب و زیبایی داشته باشد.

برای پوشش درز های دیوار ابتدا به کمک کاردک شکستگی را تمیز کنید. حال به کمک سمباده دیوار را صاف نمایید که نتیجه کار یک دست گردد. سپس درز ها را با بتونه پوشش دهید. دقت نمایید بتونه انتخابی باید با جنس دیوار هماهنگ باشد. به این معنا که می توانید متناسب با جنس دیوار بتونه معمولی، روغنی و غیره استفاده کنید. پس از خشک شدن بتونه مجددا به کمک سمباده سطح کار را صاف و یک دست کنید. حال شما می توانید سطح روئین را با اسپری یا رنگ، رنگ نمایید. پیشنهاد میکنیم مقاله انواع نمای ساختمان را نیز مطالعه نمایید.

پوشش شکستگی دیوار با کاشی استخری

اگر از پیش آمدن دوباره درز ها خوشتان نمی آید می توانید برای ترمیم از کاشی استخری استفاده کنید. این محصول در رنگ های مختلفی در بازار یافت می شود و از نظر استحکام از مقاومت بالایی برخوردار است.

استفاده از کاشی های طرح برجسته

اگر دیوار های شما در برابر رطوبت یا حرارت قرار دارد می توان از کاشی برای ترمیم بهره برد. چرا که کاشی ها بهترین گزینه برای ترک های ناشی از تغییر دما می باشند. کاشی طرح برجسته نیز علاوه بر استحکام دارای دکوری بسیار زیبا و منحصر به فردی است.

بیشتر بخوانید: حقوق معمار در ایران

شکستگی دیوار سرویس بهداشتی

برای فضایی که مرطوب است بهتر است برای ترمیم دیوار های آن از پوشش سنگ استفاده نمایید. چرا که علاوه بر مقاومت بالا از ویژگی ضد آب برخوردار است. همچنین سنگ از مزیت استحکام بالا در برابر فرسایش برخوردار است.

ترمیم شکستگی دیوار با FRP

در این روش ابتدا سعی می شود قسمت هایی که درز به وجود آمده است به خوبی پوشش یابد و سپس آن را با بقیه دیوار یک دست می شود. حال به کمک الیاف frp این دیوار ها را به یکدیگر وصل می شوند. این راه کار علاوه بر رفع درز ها در مقاوم سازی دیوار و سازه نیز نقش موثری دارد.

ترمیم شکستگی دیوار با رزین اپوکسی

هنگامی که ترک های دیوار جدی هستند و امکان دسترسی به عمق ترک وجود ندارد تزریق اپوکسی راهکار عاقلانه است. این راه کار به دو طریق انجام می شود که برای تزریق یا حفره کوچکی با زاویه ای به اندازه ۴۵ درجه ایجاد می کنند یا در بخش درز همان راستا سوراخ را برای تزریق حفر می کنند.

آنچه در این راه کار مهم است تمیز کردن فضای داخل درز است. سپس تزریق انجام می شود و کل درز پوشش داده می شود و دو لب ترک بهم وصل می گردند. در نهایت می توان سطح ناهمگن را صاف کرد. مزیت عمده این روش ضد آب بودن سطح رزین است و دیوار را از سولفات و دیگر موادی که سبب فرسایش می شود جلوگیری می کند.

ترمیم شکستگی دیوار به کمک FRCM

استفاده از این روش ترمیم علاوه بر رفع ترک در مقاوم سازی دیوار های ساختمان بسیار موثر است. مزیت عمده این روش پیشگیری از تکرار مجدد درز های به وجود آمده است. اگر علاقه مند بودید مقاله چسب کاشی را نیز مطالعه نمایید.

اصلاح شکستگی دیوار در حد بسیار جزئی

گاهی درز های ایجاد شده آنقدر جزئی هستند که نیاز نیست در ترمیم آن هزینه کنید. گاهی تنها با بکار بردن وسایل خانه می ‌توان از نمایان شدن این درزها جلوگیری کرد. شما می توانید از وسایلی چون کنسول، گلدان و غیره استفاده کنید. گاهی می توان شکستگی دیوار را با راه کار های فنی از جمله قرار دادن یک پریز یا کلید در محل درز پوشش داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

enemad-logo